Brukermedvirkning på tjenestenivå innebærer at brukerne aktivt deltar som likeverdige parter i utformingen og evalueringen av tjenester som påvirker dem. God kommunikasjon er essensiell, og det er viktig at både tjenesteytere og brukere er åpne og lydhøre overfor hverandre for å sikre at tjenestene møter brukernes behov og forventninger.
Stafettlogg
Stafettloggen er et verktøy som skal bidra til samordning, og til at det ikke blir brudd i hjelpetilbudet til den enkelte bruker. Det betyr at loggen følger brukeren uavhengig av hvem den aktuelle familien til enhver tid samarbeider med.
Systemisk praksis som bidrar til helhetlige tjenester som fremmer barn og unge psykiske helse
Konkretisering kommer
Brukerundersøkelser
Det skal gjennomføres brukerundersøkelser på barnehager, skoler og helsetjenestene hvert 4. år.
Elevråd
Elevrådet består av tillitsvalgte fra hver klasse på skolen. De skal ta opp og diskutere saker som påvirker elevene, på eget initiativ eller hvis ledelsen ber om å få svar på noe. Det er viktig å huske på at elevrådet er elevenes organ for medvirkning, men alle elevene på skolen tar del i elevdemokratiet. Elevrådet skal høre på alle elevene, og alle elvene på skolen skal kunne delta i elevdemokratiet, gjennom klassens time, muligheten til å komme med forslag til elevrådet, og gjennom andre fora på skolen.
Fau
Foreldrerådets arbeidsutvalg er foreldregruppens talerør i samarbeid med skolen og skal bidra til et trygt og godt læringsmiljø for alle. Målet med FAU er å gi foreldrene reell medvirkning i skolens virksomhet og utvikling. At deres synspunkter blir hørt og tatt hensyn til, slik opplæringsloven krever. Det handler ikke om å gi den ene eller andre parten rett i enkeltsaker, men å sikre at foreldrenes stemme også er representert. Rektor skal legge til rette for godt samarbeid og dialog mellom skolen og FAU. Representantene har på sin side ansvar for å følge opp, vedlikeholde og videreutvikle samarbeidet.